İletişim Hattı +90 (328) 717 43 00
Kadirli Turbu



Kadirli Turpu;Turp ılık ve serin iklim sebzesidir. Fazla soğuklardan etkilendikleri gibi, fazla sıcaklardan da hoşlanmazlar.

Çimlenme döneminde 20-25 °C, yetişme döneminde 14-16 °C sıcaklık gelişme için uygun olmaktadır. Kadirli de turp;

kumlu-tınlı organik maddece zengin topraklarda 2. ürün olarak ekilmektedir. Ekim; 1 Eylül – 10 Ekim tarihleri arasında,

dekara 600-700 gr tohum olarak ekilmektedir.
Ekim mibzerle, kısmen de elle serpme olarak yapılmaktadır. Hasat 15 Kasımda

başlayıp, 20 Marta kadar devam etmektedir. Ortalama verim 3-5 ton arasındadır. Kadirli Turpunun;Dış kabuk rengi parlak

kırmızı renkli, iç rengi beyaz, yuvarlak, ortalama 150-200 gr yumru ağırlığında, pazara dayanıklı, tat ve aroması diğer

turplardan farklı olarak, yenilirken rahatsız etmeyecek şekilde hafif acı tada sahiptir.
Kadirli turpunda tohum; elle, mekanik veya pnomatik mibzerle ekim yapılmaktadır.
Hasat; tarım işçileri tarafından toplanarak römorklara yüklenir. Daha sonra yıkama yerlerine taşınır. Yıkanır ve torbalanır.
Pazarlamaya hazır hale getirilir. Turpun ekiminden hasadına, ambalajlanarak Türkiyenin diğer illerine sevkine kadar dört
ay boyunca İlçede 3-4 bin kişiye iş imkanı sağlamaktadır.

Karatepe Kilimi